Het Goldewijk nieuws Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends
Zo Goldewijk blog Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends

Landhuis, het goede leven

Een landhuis roept beelden op van grote comfortabele huizen waar een gezellige warme sfeer heerst.

20 augustus 2017

De naam landhuis roept beelden op van grote comfortabele huizen op een groot stuk grond in een mooie groene omgeving. Het perfecte huis waar een gezellige warme sfeer heerst. Een woning van alle gemakken voorzien met een zeer luxe uitstraling. 

In de 18e en 19e eeuw werd de naam landhuis gebruikt voor grote buitenverblijven in een landelijke omgeving. Deze woningen waren vooral voorbestemd voor zomerbewoning door de elite. De vroegere villa’s worden nu minder vaak particulier bewoond vanwege de hoge onderhoudskosten en zijn nu toeristische attracties en prestigieuze locaties voor stichtingen en bedrijven.

In het laatste kwart van de 19e kwam de naam villa in zwang en viel toen ook steeds meer in de smaak bij de gegoede middenklasse. In tegenstelling tot de elite woonden de middenklasse het hele jaar door in de villa buiten de steden. De groeiende welvaart en de uitbreiding van infrastructuur zorgde er voor dat de ontwikkeling van deze woningen in het buitengebied mogelijk was. 

Echter niet alleen op het platteland komen we de villa’s tegen met zijn rijke uitstraling, maar ook als nieuwbouwwoning in de stad. De villa’s in de stad worden vaak bij elkaar gebouwd en regelmatig afgewisseld met luxe woningen in een iets meer betaalbare prijsklasse. Zo ontstaan er overal in Nederland kleine villawijkjes en buitenplaatsen, waarbij de charme van vroeger perfect samengaat met het comfort van nu. Precies, zoals je ook in onze nieuwbouw projecten kunt bekijken. 

Het bouwen van een mooie luxe villa is onze passie, wij bieden je dan ook een ruime keuze aan vrijstaande woonmodellen aan. Wat zijn jouw wensen?  Kies je voor een zwembad in de tuin? Is een grote paardenstal een grote wens van jou of droom je al jaren van extra ruimte en gaat je voorkeur uit naar bijgebouw voor jouw hobby?

Bijna alles is mogelijk en bespreekbaar. Een bakstenen huis al dan niet met houten elementen straalt in de basis al iets landelijks uit, waarbij zwart gebeitst hout nu erg populair is. Kies je een rieten of zinken dak of maak je uit onze prachtige collectie mooie dakpannen een keuze? Kortom volop keuze om jouw villa helemaal naar jouw wens en smaak samen te stellen. In een vrijblijvend gesprek helpen wij je graag op weg. Waar komt jouw droomhuis?

Stel direct jouw droomhuis samen in onze woningconfigurator!

Droomhuis samenstellen

Deel deze pagina