KUBISTISCHE WONING Modern wonen pur sang

KubistischE WONING

Kubistische bouwstijl

De kubistische bouwstijl komt voort uit het kubisme. Een stroming binnen de moderne kunst uit de 20e eeuw. Kunstenaars, waaronder Piet Mondriaan, gebruikte dit principe om voorwerpen op een abstracte manier weer te geven. Kubistische woningen hebben dan ook een abstract uiterlijk. 

Deze kubistische woningen zijn niet bij iedereen geliefd. Sommige mensen vinden dat de woningen saai, onpersoonlijk en koud aandoen. Maar steeds meer mensen ontdekken de pracht en de voordelen van kubistische woningen.

Voordelen van een kubistische woning

Door de praktische opbouw zijn de woningen gemakkelijk in te delen en kan er optimaal gebruik gemaakt worden van de ruimten. Een ander groot voordeel van kubistische woningen zijn de prachtige grote raampartijen, waardoor er veel daglicht in huis gehaald wordt.

En saai zijn ze absoluut niet, want de woningen bieden tal van mogelijkheden om het geheel naar je eigen smaak te ontwerpen. De woningen zijn tegenwoordig erg gewild en het is een ware trend als het gaat om moderne architectuur. 

Uitgangspunt kubistische woningen

Moderne woningen zijn dus absoluut niet saai maar modern en strak, warm en rustgevend. Het uitgangspunt van elke kubistische woning is een samenspel van volumes die we in elkaar schuiven gecombineerd met veel glasopeningen. Deze plaatsen we het liefst op de zonzijde van jouw huis, of op plaatsen met een mooi uitzicht. Tegenovergesteld hieraan ontwerpen wij in de meeste gevallen gesloten gevels. Handig voor ruimten die jij graag koel wilt houden, of voor ruimten gelegen op het Noorden.

Helemaal naar jouw smaak gebouwd

Daken en gevels variëren in hoogte en breedte en kunnen zowel symmetrisch als asymmetrisch vormgegeven worden. Samen zoeken we kleuren en materialen uit die passen bij het ontwerp, de omgeving en natuurlijk jouw persoonlijke voorkeuren.

Wij bouwen kubistische woningen van langwerpige stenen, stucwerk of keimwerk, en combineren dit graag met natuursteen, zinkwerk of hout. Dit geeft de woning een luxe uitstraling.

Kubistische woningen

Vorige
Volgende

Design kubistische woningen

Kubistische woningen hebben in de regel platte, rechte vormen, een plat of licht hellend dak en grote ramen. De woningen zijn niet symmetrisch, maar wel in evenwicht. Ze vallen op door de eenvoud, het minimalistische design en de luxe uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat kubistische woningen energiezuiniger zijn dan de meeste woningen. Ze zijn compact en hebben doorgaans grote raampartijen, waardoor er veel zonnewarmte binnen kan stromen. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om de woning zelf energie op te laten wekken. Een kubistische woning is een huis voor de toekomst. 

Bij Goldewijk houden wij bij kubistische woningen van strakke lijnen, minimalistische details en verrassende zichtlijnen. Wij zijn van mening dat dit een woning spannend en speciaal maakt. Met de kenmerkende combinatie van grote raampartijen en gesloten geveldelen geven wij een modern huis een herkenbaar statement mee. 

Strakke vormgeving

De strakke en minimalistische vormgeving trekken we regelmatig door in het interieur. Zo kunnen we de vloer van binnen naar buiten door laten lopen. Ook werken we vaak met slanke raamprofielen de (normaal gesproken forse) detailleringen verfijnd weg. Less is more is dan het credo.

Traditionele bouw kubistische woningen

Maatwerk design

Moderne kubistische woningen worden steeds vaker met nieuwe technieken gebouwd. Goldewijk ontwikkelde haar bouwmethode door. Wij behoren tot een selecte groep bouwers die modern wonen van TOP niveau realiseren met een traditioneel bouwsysteem. Gebouwd door onze eigen vakspecialisten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Neem contact met ons op of vraag de brochure aan.

Ontwerpgesprek

Ben jij geïnspireerd door onze kijk op modern kubistische woningen. Dan zijn wij de ideale bouwpartner en architect om jouw woonwensen mee te bespreken.

Wij dagen je uit en jij daagt ons uit. Op deze manier versterken we het ontwerp met jouw persoonlijke ideeën. Op die manier wordt een ontwerp vaak krachtiger in z'n eenvoud.

Ben jij klaar voor een vrijblijvend ontwerpgesprek? We zullen je inspireren.

Architectuur

De Goldewijk villa architectuur bestaat uit een maatwerk aanpak. Hierbij bespreken wij jouw wensen en eisen, die wij vervolgens als uitgangspunt hanteren bij het ontwerp op maat. Dit vereist tussen jou als opdrachtgever en ons als architect/bouwer een goede dialoog. En dit is precies wat wij zelf voorstaan in het vrijblijvende ontwerpgesprek.