Het Goldewijk nieuws Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends
Zo Goldewijk blog Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends

In een schuurwoning haal je het buitenleven naar binnen

Bekijk ook eens de woningmodellen.  En wie weet wordt zo de schuurwoning ook jouw favoriet.

8 juli 2017

Wonen in een prachtige landelijke groene omgeving, waar oude tijden herleven dat is een wens van veel mensen. De schuurwoning, de stoere eigentijdse vertaling van de boerenschuur wint weer helemaal aan populariteit en is dan ook sterk in opmars.

Deze woning met een groot volume komen we vooral tegen in het buitengebied of op plekken met een (voormalig) agrarisch karakter. De moderne schuurwoning gebouwd op een ruime kavel en een eenvoudige hoofdvorm kenmerkt zich door de grote glaspartijen, waardoor het heerlijk licht en ruim is. 

Het slimme gebruik hiervan en de eenvoud van het ontwerp maken de woning uniek. Hoge open ruimtes, de bescheiden detaillering en de moderne vlakverdeling in de gevel maken dat de woning zowel eigentijds als authentiek aanvoelt. Je kunt zowel voor een moderne of klassieke uitstraling gaan of een combinatie daarvan.

De toepassing van kwalitatief eerlijke solide herbruikbare natuurlijke materialen is bijna in elk ontwerp terug te vinden en geven het huis een natuurlijke en robuuste uitstraling. De herkenbare schuurvorm met streekeigen uitstraling kan worden gecreëerd door spanten die het dak dragen, het dak wordt dan bekleed met riet of een vlakke keramische dakpan.

Ook wordt de woning meestal gebouwd zonder aanbouw, de garage of het terras wordt zoveel mogelijk geïntegreerd in de hoofdvorm of staat helemaal vrij. Een kenmerkende entree die uit de gevel en het dak springt valt direct in het oog.

Waar in andere woningtypes de draagconstructies veelal worden weggewerkt achter stucwerk en plafonds mogen ze in een schuurwoning nadrukkelijk gezien worden. De moderne schuurwoning is een woning mooi in eenvoud te noemen, zonder poespas maar met alle gemakken van het heden voorzien. De Sense stijl van Goldewijk is geheel op de schuurwoning geïnspireerd.

Uniek en daarom zo geliefd. Bekijk ook eens de Sense woningmodellen.  En wie weet wordt zo de schuurwoning ook jouw favoriet.

Benieuwd hoe jouw droom schuurwoning er uit zou zien en wat dit zou kosten?

Stel je eigen schuurwoning samen

Deel deze pagina