Het Goldewijk nieuws Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends
Zo Goldewijk blog Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends

Een wit huis bouwen

Stucwerk, steen of keimwerk?

19 juli 2021

Een wit huis is bijzonder populair

Prachtig gecombineerd met riet of met luxe keramische pannen krijgt bijna ieder huis een moderne frisse uitstraling. En de gevelafwerking dan? Bij Goldewijk kun je kiezen uit drie soorten gevelafwerkingen in het wit. Dit betreft keimwerk, stucwerk en de witte steen. Welke kies jij?

1. Huis met witte stenen

Een traditioneel witte steen oogt vaak strak en zakelijk. Met een bijpassende voeg kan de gevel dan perfect wit worden gemaakt. Veel mensen vinden een huis met een wit kleurige steen koel of te gewoontjes. En dat is best jammer, want een goed uitgekozen steen is vaak tijdloos en weinig onderhoudsgevoelig. Een witte steen met een goede textuur en goede kleurnuance oogt niet alleen warmer, maar is ook authentieker. Zo blijft de woning die frisse en lichte uitstraling hebben, zelf jaren nadat de woning is gebouwd. 

Onze tip: Voor een rustiek uitstraling adviseren wij een veredelde steen. Veredelde stenen zijn getrommeld en zijn voorzien van een lichte cementlaag op de steen. Zo ogen nieuwe stenen oud en toch nog mooi heel en luxe. Je zult worden verrast door de positieve reacties op jouw goede smaak van jouw wit stenen gevel. 

2. Huis met wit keimwerk

Witter dan wit is haast alleen mogelijk met keimwerk. De gevel wordt voorzien van een mineraalverf. Deze verf zorgt er voor dat het bindmiddel uit de verf een verbinding aangaat met de minerale ondergrond van het keimwerk. De verbinding van verf en steen komt voort uit een duurzame verftechniek die zorgt dat de verf niet van de steen gaat bladderen.

Onze tip: Goldewijk kiest speciale stenen uit die goed gekeimd kunnen worden. Wij kiezen meestal in onze ontwerpen keimverf gevels uit met traditionele baksteentechniek van metselwerk. De woning oogt ten alle tijden fris. Het prijsniveau van een keimwerkgevel en goed gekozen witte steen is bijna gelijkwaardig. Het onderhoud van een keimwerk gevel is wel noodzakelijk. Je dient rekening te houden met iedere acht jaar een nieuwe keimbeurt. 

3. Huis met wit stucwerk

Terug van weggeweest is de stucwerk gevel. En zo gek is dit nog niet. Behalve bij een witte kubistische woning, combineren wij ook steeds vaker wit stucwerk bij een moderne landelijke villa. Stucwerk brengen wij altijd aan op een goed doordacht stucwerk systeem. Wij kunnen je over dit systeem goed informeren.

Door een andere gevelopbouw dan bij steen en keimwerk is de stucwerk gevel duurder in aankoop. Ook de bouwmuren binnen worden door dit stucen iets dikker, waardoor de netto binnenmaat van een Goldewijk huis iets kleiner wordt. Toch blijft de stucwerk gevel met zijn unieke strakke uiterlijk tot een geliefde keuze voor veel mensen. Deze strakheid betekent niet dat de gevel 100% strak is gestucardoord.

Zo pakt Goldewijk het aan: Wij brengen een lichte korrelstructuur aan, omdat door strijklicht op de gevel anders oneffenheden te veel zichtbaar zullen zijn. Het witte uiterlijk wordt verkregen door een witte afwerklaag. Ook bij stucwerk dien je rekening te houden met eens per acht jaar onderhoud.

Wat kies jij?

Ga je voor witte stenen, wit keimwerk of wit stucwerk? Je keuze is natuurlijk persoonlijk. Met een veelvoud aan designs, bouwstijlen in architectuur, aankoopkosten en kosten voor onderhoud is de keuze vaak specifiek voor een huis, locatie of je eigen smaak. Bespreek daarom de mogelijkheden van gevelafwerking altijd met je bouwer. Lees de mogelijkheden goed door in jouw specifieke kavel- of beeldkwaliteitsplan. En kies de optie die het beste in jouw situatie past.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op

Vraag de brochure aan

Deel deze pagina