ZO GOLDEWIJK BLOG Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends
Zo Goldewijk blog Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends

Een wit huis bouwen

Stucwerk, steen of keimwerk?

28 oktober 2018

Een wit huis is bijzonder populair.

Prachtig gecombineerd met riet of met luxe keramische pannen krijgt bijna ieder huis een moderne frisse uitstraling. En de gevel afwerking dan? Bij Goldewijk kun je kiezen uit drie soorten gevelafwerkingen in het wit. Dit betreft keimwerk, stucwerk en de witte steen. Welke kies jij?

Witte Stenen
Een traditioneel witte steen oogt vaak strak en zakelijk. Met een bijpassende voeg kan de gevel dan perfect wit worden gemaakt. Veel mensen vinden een wit kleurige steen koel of iets te gewoontjes. En dat is best jammer, want een goed uitgekozen steen is vaak tijdloos en weinig onderhoudsgevoelig. Een steen met een goede textuur en goede kleurnuance oogt niet alleen warmer, maar is ook meer authentiek. Zo blijft de woning ook die frisse en lichte uitstraling hebben na jaren dat de woning is gebouwd. Voor een rustiek huis adviseren wij je een veredelde steen te kiezen die zijn getrommeld en zijn voorzien van een lichte cementlaag op de steen. Zo ogen nieuwe stenen oud en toch nog mooi heel en luxe. Je zult worden verrasd door de positieve raecties op jouw goede smaak van jouw wit stenen gevel. 

Wit keimwerk
Witter dan wit is haast alleen mogelijk met keimwerk. De gevel wordt voorzien van een mineraalverf. Deze verf zorgt er voor dat het bindmiddel uit de verf een verbinding aangaat met de minerale ondergrond van de steen. De verbinding van verf en steen komt voort uit een duurzame verftechniek die zorgt dat de verf niet van de steen gaat bladderen. Goldewijk kiest speciale stenen uit die goed gekeimd kunnen worden. Wij kiezen meestal in onze ontwerpen keimverf gevels uit met traditionele baksteentechniek van metselwerk. De woning oogt ten alle tijden fris. Het prijsniveau van een keimwerkgevel en goed gekozen witte steen is bijna gelijkwaardig. Het onderhoud van een keimwerk gevel is wel noodzakelijk. Je dient iedere acht jaar toch wel rekening te houden met een nieuwe keimbeurt. 

Wit stucwerk
Terug van weggeweest is de stucwerk gevel. En zo gek is dit nog niet. Behalve bij een witte kubistische woning, combineren wij ook steeds vaker stucwerk bij een moderne landelijke villa. Stucwerk brengen wij altijd aan op een goed doordacht stucwerk systeem. Wij kunnen je over dit systeem goed informeren. Door een andere gevelopbouw dan bij steen en keimwerk is de stucwerk gevel duurder in aankoop. Ook de bouwmuren binnen worden door dit systeem iets dikker, waardoor de netto binnenmaat van een Goldewijk huis iets kleiner wordt. Toch blijft de stucwerk gevel met zijn unieke strakke uiterlijk tot een geliefde keuze voor veel mensen. Deze strakheid betekent niet dat de gevel 100% strak is gestucardoord. Wij brengen een lichte korrelstructuur aan, omdat door strijklicht op de gevel anders oneffenheden te veel zichtbaar zullen zijn. Het witte uiterlijk wordt verkregen door een witte afwerklaag. Ook bij stucwerk dien je rekening te houden met eens per acht jaar onderhoud.

Wat kies jij?
Je keuze is natuurlijk persoonlijk. Met een veelvoud aan designs, bouwstijlen in architectuur, aankoop kosten en kosten voor onderhoud is de keuze vaak specifiek voor een huis, locatie of je eigen smaak. Bespreek daarom de mogelijkheden van gevelafwerking altijd met je bouwer. Lees de mogelijkheden goed door in jouw specifieke kavel- of beeldkwaliteitsplan. En kies de optie die het beste in jouw situatie past.

Deel deze pagina