Het Goldewijk nieuws Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends
Zo Goldewijk blog Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends

Casco bouw met Goldewijk

Casco bouw voor de handige dhz-er

23 september 2018

Casco Bouwen is terug van weggeweest. Wij zien dit door een toenemende vraag naar casco woningen. Hoe dit precies zit leggen we je in dit blog graag uit. 

In het afgelopen jaar is er veel veranderd in de bouw- en hypotheek markt. Wachttijden in de bouwen nemen toe en daarbij stijgen de prijzen ook nog in de hele bouwsector. Met de mogelijkheid om minder te lenen, zoekt de wooncosument een oplossing om toch het droomhuis te realiseren. En cascobouwen is voor de handige DHZ-er dan vaak een goede oplossing. 

Maar wat is casco bouwen nu precies?
Dit hangt in sterke mate af van bedrijf tot bedrijf. Bij Goldewijk verstaan wij een wind- en waterdichte woning. Dat betekent dus dat de hele constructie van buitenmuren bestaande uit metselwerk en kozijnen inclusief glas worden gemaakt. Het dak is bedekt met pannen. Een ook de constructieve vloeren in het huis zijn gemaakt. 

Zelf dien je nog behoorlijk de handen uit de mouwen te steken. Zo maak jij de installaties in het huis zelf, op een paar ingestorte leidingen en kanalen na, die wij in de betonvloeren storten. Maar al het verticale leidingwerk, leidingwerk in de dekvloeren, zonnenpanelen, installaties zijn exclusief. Er komt dus wel enige kennis kijken hoe dit allemaal precies in elkaar zit. Gelukkig kunnen wij je hierbij ook adviseren.

Ook bouw je zelf de woning af. Doe jij de dekvloeren, binnendeurkozijnen en deuren. Plaats je de trap, binnenwanden en vensterbanken. Stuc en schilder jij je huis en timmer je natuurlijk ook alles nog even eens netjes af.

Voor een ervaren bouwer als Goldewijk bouwen wij een casco woning in een week of 8 af. Ben je echter DHZ-er dan adviseren wij je meestal 4 maanden te rekenen voor de afbouw van een Goldewijk casco woning. 

Wil je meer weten of de prijs van een casco woning weten? Kijk dan op onze huisconfigurator of neem contact op. 

 

 

 

 

Deel deze pagina