Het Goldewijk nieuws Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends
Zo Goldewijk blog Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends

Bouw je woning in 10 stappen

Een eigen huis bouwen in 10 stappen

24 april 2017

Stap 1     Wat is jouw woondroom?
Je zet samen met ons jouw wensen en ideeën helder op een rijtje. Hoe wil jij wonen en leven, welke wensen zijn er voor de toekomst en wat betekent dat voor jouw nieuwe woning? Ook de honderden ideeën kunnen je in deze fase op weg helpen naar het ultieme idee. Wil je vrijblijvend kijken wat we je kunnen bieden? Doorloop dan snel onze woningconfigurator en stel je droomhuis samen!

Stel je droomhuis samen

Stap 2     Jouw ontwerp op papier
Dan gaan we aan de slag. Bij het ontwerpen leggen we jouw programma-van-wensen naast de eisen van het bestemmingsplan. Zo ontstaat een concreet beeld van de uitstraling en indeling. Je krijgt er meteen een nauwkeurige offerte bij op basis van een hoogwaardig afwerkingspakket (het Goldewijk Comfortpakket).

Stap 3     Op weg naar samenwerking
Wanneer je besluit om met ons jouw droomhuis te laten bouwen, gaan we het ontwerp tot in detail concreet maken. Daarbij gaat het vooral om het kleurgebruik en de materiaalkeuzes voor de buitenkant. De projectleider is vanaf nu jouw aanspreekpunt voor álle zaken die met jouw bouwplan te maken hebben. Van de plan uitwerkingsfase tot en met het verlenen van de omgevingsvergunning.

Stap 4     Naar de welstand
De welstandscommissie beoordeelt het ontwerp op de kwaliteit van de architect en de samenhang met de omgeving. Wij verzorgen alles voor deze aanvraag: (toelichting op) ontwerp-en detailtekeningen, materiaalkeuzes, kleurenschema en situering. Als de welstandscommissie wijzigingen wenst, bespreken wij dat uiteraard eerst met je.

Stap 5     De bouwvoorbereiding
Het definitieve ontwerp kan nu worden vertaald in ‘bestektekeningen’, die weer de basis zijn voor de werktekeningen, die tot in detail de bouw van de woning aangeven. In deze fase adviseert de projectleider je bij alle bouwkundige keuzes die nu gemaakt worden.

Stap 6     De omgevingsvergunning
Als jouw wensen voor de ruwbouw bekend zijn, kunnen alle technische papieren in orde worden gemaakt. Naast de werktekeningen zijn dat o.a. bestek, rioleringsplan, constructieberekeningen etc. Daarna kunnen wij de omgevingsvergunning aanvragen, alle materialen bestellen en de logistiek en de inzet van mensen plannen.

Stap 7     De finishing touch
Samen met onze adviseurs bepaal je nu de gedetailleerde afwerking van jouw woning: de keuken met alle apparatuur, badkamer met sanitair en tegelwerk.

Stap 8     De eerste paal
Nadat de omgevingsvergunning is afgegeven en alle voorbereidingen zijn afgerond, start de bouw. Voor het slaan van de eerste paal nodigen wij je persoonlijk uit! Daarbij zijn ook de gemeenteopzichter en uitvoerder aanwezig. Vanaf nu onderhoud je rechtstreeks contact met de uitvoerder over alle bouwzaken.

Stap 9     De afwerking onder de loep
Als de ruwbouw vordert en de afbouw op stapel staat, nodigen we je opnieuw uit op de bouw. De uitvoerder loopt dan elk vertrek met je door om de afwerking nogmaals door te nemen. Ook kun je nu nog zaken wijzigen, zodat je straks compleet tevreden bent.

Stap 10     Jouw sleutel in handen
Een week voor de oplevering maken we je huis grondig schoon. Dan loop je samen met de uitvoerder de hele woning nog eens grondig na. Onvolkomenheden verhelpen wij de daaropvolgende week. Dan volgt de definitieve oplevering. Daarbij kun je de hulp inroepen van een externe keurmeester. Als alles in orde is, ontvang je de sleutel en is het mooie moment daar dat je jouw nieuwe huis kunt betrekken.

Deel deze pagina