Kant en klaar huis bouwen Sneller & tot wel 30% goedkoper bouwen

Prefab woningen

Prefab woningen zijn de laatste tijd sterk in opkomst, wat er voor zorgt dat de bouwtijd en de kosten van bouwen sterk gereduceerd kunnen worden. En dat is nodig met de huidige woningnood en stijgende woningprijzen. Prefab woningen kunnen hierin een oplossing bieden. Vandaar dat deze vorm van bouwen soms ook als de toekomstige standaard wordt gezien!

Wat is een prefab woning?

Het woord Prefab staat voor “Prefabricage”. Dit houdt in dat grote delen van de woning al in de werkplaats in elkaar worden gezet. Deze delen worden vervolgens naar de bouwplaats getransporteerd, waar deze gemakkelijk in elkaar gezet kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om op een makkelijke wijze massaproductie van woningdelen mogelijk te maken. Op deze manier kan er een stuk efficiënter gebouwd worden.

Prefab woning prijzen

Zoals je wellicht al weet zijn de huizenprijzen de laatste jaren sterk gestegen. Dit maakt het voor veel starters lastig om de huizenmarkt te betreden, of voor huizenbezitters moeilijk om van huis te switchen. Daarnaast is het aanbod aan koopwoningen een stuk kleiner dan de vraag, waardoor de prijs van bestaande woningen flink wordt opgedreven. 

Prefab woningen kunnen hiervoor een oplossing bieden. Prefab woningen worden vaak op nieuwe grond gebouwd, waardoor het aanbod aan woningen vergroot kan worden. Hiervoor heb je slechts een kavel nodig en een vergunning om hier op te mogen bouwen. 

Doordat prefab woningen op grote schaal geproduceerd worden en vaak gebruik maken van standaard maten zijn de prijzen van deze woningen meestal tot wel 30% lager dan een bestaand huis van dezelfde oppervlakte. De woningen zijn daarnaast volledig naar wens aan te passen en kunnen ook casco opgeleverd worden. Hierdoor kun je met prefab woningen sterk op de kosten besparen. Je betaalt immers alleen voor wat je wil, en niet voor onnodige functies die je in een al bestaand huis kunt tegenkomen.

Wat kost een prefab woning in jouw situatie?

Ben je benieuwd naar de prijs van een prefab woning? Doorloop onze configurator om binnen 5 minuten te zien wat een prefab woning in jouw situatie kost! 

Direct prijs berekenen

Verschillende soorten prefab huizen

Waar prefab huizen vaak in standaard maten en vormen worden opgeleverd is er nog een ruim aanbod aan bouwstijlen. Hiertussen vind je ongetwijfeld een stijl die aan jouw wensen voldoet. Hieronder vind je verschillende populaire prefab woningvormen.

Prefab bungalow

Prefab schuurwoning

De prefab bungalow is een vrijstaande woning die zich kenmerkt door een mooi uitzicht om het huis. Vaak is de bungalowwoning klein van formaat en wordt vaak recreatief gebruikt. Dit is echter niet altijd het geval. Tegenwoordig wordt de bungalow woning ook veel als woonhuis gebruikt. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een gelijkvloerse woning of de keuze voor een schuin of een plat dak. De prefab bungalow is volledig naar jouw wens aan te passen. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Lees meer over onze prefab bungalow woningen

De prefab schuurwoning is een woning die als woonhuis gebruikt wordt. De naam schuurwoning is aan dit woningtype gegeven omdat de woning het uiterlijk van een boerenschuur heeft. De woning heeft een schuin dak, loopt door in de lengte en ligt vrijstaand. De prefab schuurwoning is volledig naar jouw wens aan te passen. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

 

Lees meer over onze prefab schuurwoningen
 

Een prefab woning laten bouwen?

Bij Goldewijk maken wij gebruik van een combinatie van prefab bouwen en traditioneel bouwen. Hierdoor ben je gegarandeerd van de beste kwaliteit materialen en de snelheid en kostenbesparing van prefab bouwen. De woningen kunnen geheel naar jouw wens worden samengesteld. Dit betekent de afmetingen die jij wil en de materialen die jij zelf kiest, uiteraard met professioneel advies van ons. Wij maken het kopen van een prefab huis makkelijk. Doorloop onze prefab woning configurator om te zien wat jouw droomhuis wordt!

Prefab woning samenstellen