Het Goldewijk nieuws Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends
Zo Goldewijk blog Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends

Schuurwoning bouwen

landelijk en modern wonen

29 december 2018

Schuurwoning: country home
Had je vroeger traditionele schuren in het weideland staan. Tegenwoordig vind je de variant op deze traditionele boerenschuren in veel nieuwbouw wijken tot ver daarbuiten. De schuurwoning begint zowaar een design fenomeen te worden van functionaliteit en eenvoud. Verpakt in een moderne en warme uitstraling is de schuurwoning inmiddels behoorlijk populair. 

Eenvoud van architectuur
De basis van een schuurwoning is een eenvoudige hoofdvorm met zadelkap. De kap is door de verhouding met de gevels het meest in het oog springend. Riet, betonpannen, vlakke keramische pannen of leien zijn te gebruiken voor het dak. Ook de toepassing met staalplaten of prachtig zinkwerk is mogelijk. Het past bij de moderne schuurwoning van deze tijd. Goede materialen op een stijlvolle maar eenvoudige manier van detailleren verwerkt maken de woning geliefd.

Het buitenleven
Wil je het buitenleven naar binnenhalen dan past deze architectuur jou helemaal. De grote daglichtopeningen in de gevel en vaak ook in het dak geven de woning niet alleen veel licht binnen, maar versterken ook het gevoel van ruimte in huis. Zo voel je je als het ware verbonden met de ruimte om jouw huis heen. De prachtige zichtlijnen die wij in een schuurwoning ontwerpen maken de woning speels en identiek. Met de toepassing van natuurlijke materialen, zoals gebinten kun je dit nog verder versterken.

Schuurwoning in stijl
Wil je een country home bouwen? Wij ontwerpen een schuurwoning helemaal op maat. Zo kun je zelf de indeling mee bedenken. En ook de materialen voor de gevels en het dak bepaal je helemaal zelf. Misschien wil jij wel het dak helemaal doorgetrokken zien in de gevel. We denken hierin graag met je mee. Onze eigen architecten en ontwerpers helpen je graag op weg in het realiseren van jouw ideale schuurwoning op maat.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het bouwen van een schuurwoning? Lees hier meer

Deel deze pagina