Het Goldewijk nieuws Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends
Zo Goldewijk blog Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends

Cataloguswoning en maatwerk villabouw

Hoe bouw jij jouw nieuwe huis?

Wanneer jij een nieuwbouw woning wilt laten bouwen zijn er verschillende mogelijkheden waarop jij dat kunt doen. Hierin kun je het onderscheid maken tussen cataloguswoningen en maatwerk villabouw. Laten we de verschillen eens nader bekijken.

Bij een maatwerkwoning ga je met een architect samen je huis ontwerpen. Dat wil zeggen dat je precies al je wensen bespreekt. Dit betreft bijvoorbeeld de vorm, de ligging, de stijl van de woning, het materiaalgebruik en de kleuren. Welke kamers komen waar en hebben een relatie tot? Zijn verschillende verdiepingshoogten belangrijk voor jou, of wil je al heel lang een monumentale trap met vide? Eigenlijk zijn het een soort woonomenten op de dag die belangrijk zijn voor jou. Als je met vrienden in een grote leefkeuken samen wilt eten en koken, is de indeling van de keuken anders, dan dat jij deze alleen gebruikt om te koken. En precies al dit soort zaken bespreek je dan samen met jouw architect. Ook wij hebben onze eigen architecten om samen jouw woonwensen mee te bespreken. En dat heeft voordelen. Zo weet onze architect precies een huis te ontwerpen wat past bij jouw wensen en budget en dat is best belangrijk.

Een maatwerkhuis kost vaak 650 tot 800 euro per m3. Dat is behoorlijk wat geld en niet voor ieder budget weggelegd. Wanneer je een cataloguswoning bouwt zijn de m3 prijzen behoorlijk wat lager en komen gemiddeld uit tussen de 400 en 550 euro per m3. Het is dit verschil in euro's wat de cataloguswoning zo populair maakt. Een catalogushuis is gebouwd conform een vaststaand ontwerp en aantal bouwprincipes waarmee het in vergelijking met een maatwerk huis goedkoper bouwen is.

Nu willen de meeste mensen een betaalbare en maatwerk villa hebben. Wat wij dan doen is de basis van een cataloguswoning gebruiken en deze passen we naar wens van de klant aan. Zo combineer je de voordelen van een unieke woning met een betaalbare prijs. De meeste Goldewijk klanten kiezen voor de combinatie. Zo maken wij iedere woning uniek en betaalbaar. 

Wil je meer meten over deze aanpak? 

Stel hier je vraag

 

 

Deel deze pagina