Het Goldewijk nieuws Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends
Zo Goldewijk blog Bij Goldewijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends

Bouwvergunning

Goldewijk verzorgt de omgevingsvergunning van uw huis

30 mei 2019

Voor iedere nieuwbouw woning is een vergunning nodig. Tijdens het ontwerproces bekijken onze architecten eerst de mogelijkheden op de te bebouwen bouwkavel. Wat zijn de voorschriften inzake het bestemmingsplan en welke regels gelden er voor bijvoorbeeld welstand? Wij ontwerpen een huis zo, dat deze in basis voldoet aan de voorschriften. Of in samenspraak met onze opdrachtgever bekijken we de mogelijkheden om middels een afwijkende vergunningsaanvraag een afwijkend bouwplan in te dienen.

Meestal gaan we uit van de reguliere procedure, waarbij het bouwplan past binnen de regels van het bestemmingsplan. Wanneer wij de aanvraag doen voor onze klant, dient de gemeente binnen 8 weken op de aanvraag een besluit te nemen. De datum waarop wij de aanvraag op het Omgevingsloket digitaal hebben ingediend is hierin bepalend. Goldewijk verzorgt meestal binnen 2 maanden na opdracht de indiening. 

De gemeente kan ons verzoeken om in de periode van 8 weken de vergunningsaanvraag aan te vullen. De termijnverlenging is dan over het algemeen het aantal dagen dat wij nodig hebben om de aanvulling in te sturen. Reageren wij niet, dan zal de aanvraag ontvankelijk worden verklaard. Ook kan de gemeente de termijn van 8 weken eenmalig met maximaal 6 weken verlengen. Dit kan gebeuren als de gemeente niet in staat is om binnen de 8 weken tot verlening van de vergunning te komen. Wel dient de gemeente dan binnen de 8 weken ons als aanvrager van de vergunning melding hiervan te doen. Wanneer de gemeente de 8 weken voorbij laat gaan, dan zal hierna van rechtswege de vergunning zijn verleend. 

Met onze ervaring van tientallen vergunningsaanvragen per jaar zien wij in de periode 2018 tot en met nu in 2019 dat gemeente steeds vaker de verlenging van 6 weken aanvragen. Dit komt verreweg hoofdzakelijk vanwege de grote reeks aanvragen van omgevingsvergunningen in Nederland de afgelopen 2 jaar. Het is inmiddels daarom niet ongebruikelijk dat wij pas na 6 maanden kunnen starten met de bouw van een woning. Omdat ook de levering van materialen pas besteld kunnen worden na het verkrijgen van een vergunning is de doorlooptijd van een nieuwbouw woning inmiddels 12 tot 14 maanden. Dit betekent dat wanneer je vandaag een handtekening zet onder een aanneemovereenkomst bij Goldewijk wij over 14 maanden jou de sleutel overhandigen van jouw nieuw te bouwen huis.

Goldewijk heeft voldoende eigen mensen beschikbaar om tijdig te kunnen starten met bouwen. Zoals je leest is de vergunningsprocedure leidend voor start bouw. Gelukkig hebben wij daar veel ervaring mee, en zijn wij zo een bouwer die ook in drukke tijden vaak als eerste kan starten met een bouwwerk. Wil je meer weten?

Stel je vraag hier

 

 

.

Deel deze pagina